Stichting Hand in Hand Nieuwleusen organiseert de Dauwtrapwandeltocht dit jaar in samenwerking met Museum Palthehof.

Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag,  gaat Nieuwleusen traditiegetrouw dauwtrappen. De stichting Hand in Hand Nieuwleusen organiseert de Dauwtrapwandeltocht dit jaar in samenwerking met Museum Palthehof.
 
Vanaf 7.00 tot 9.00 uur kan er worden gestart bij Restaurant De Viersprong. Burg. Backxlaan 2.  Er zijn 2 wandelroutes, één van 7 kilometer en één van 15 kilometer. De kosten bedragen: € 5.00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
 
Bij het pauzepunt  krijgen de wandelaars, aangeboden door de organisatie, de gelegenheid om als ontbijt broodjes ham/kaas te nuttigen en de dorst te lessen met koffie/melk of jus d’orange. Onderweg worden op enkele punten gedichten voorgelezen. Na afloop kunnen deelnemers gratis Museum Palthehof bezoeken.
 
Dit jaar voert de dauwtrapwandeltocht langs verschillende plekken die zijn beschreven in een reeks spiksplinternieuwe gedichten; resultaat van een gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger. Daarvan  heeft wethouder Jan Uitslag op 5 mei bij het museum de Palthehof bekendgemaakt welke gedichten zijn uitgekozen voor een nieuwe Gedichtenroute van Nieuwleusen. 
 
Wakker Wandelen: In het kader van de Week van de Amateurkunst kan na 12 uur vanaf Museum Palthehof de korte wandeling de hele dag nog gratis gelopen worden, zonder gebruik van het rustpunt.