Trouwe vrijwilligers, 60 jaar getrouwd

 

Jenni en Dries Veijer-van Lente 60 jaar getrouwd!

         

Op 14 november 1958 zijn Jenny van Lente en Dries Veijer te Nieuwleusen getrouwd. 60 jaar later is er groot feest. Jenni (81) en Dries (88) genieten in goede gezondheid van hun drukke leven; ze doen veel vrijwilligerswerk en verplaatsen zich liefst op de fiets – om fit te blijven!

Dinsdagochtend was er gebak “Uut Den Hulst” voor alle vrijwilligers van de wekelijkse Doe-ochtend in de Palthehof, het museum van de Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger, waar het echtpaar elke week wel een paar dagdelen actief is. Als je Dries zoekt is hij meestal te vinden in de fietsenwerkplaats, als fietshersteller van het erfgoed van de Union Rijwielenfabriek, na zijn hele werkzame leven bij Union ervaring te hebben opgedaan.

Jenni is een ervaren gastvrouw in het museum, altijd betrokken bij het inrichten van nieuwe tentoonstellingen, en als naald en draad te pas moeten komen aan de uitgebreide kledingcollectie, dan is haar professionele hand onmisbaar.

Bij de cultureel-erfgoed onderwijsprojecten van het museum worden de vitale echtelieden ook vaak ingezet. Dries brengt de leerlingen het maken van heideboenders bij, één van de oude ambachten, Jenni leert de kinderen hoe een knikkerzak gemaakt en met knikkers gevuld moet worden. Als verhalenvertellers kunnen beiden putten uit een lang actief leven.