Kwartaalblad Jaargang 37, nummer 2, juni 2019.

Jaargang 37, nummer 2, juni 2019.

Inhoud:

1.Het verhaal van Frans Visscher, geschreven naar aanleiding van een interview door Jenny Kasper en Henny ter Wee. Visscher vertelt over zijn jeugd in Zwartsluis, zijn huwelijk met Gepke van der Meer en zijn komst naar Nieuwleusen in 1959, waar hij kassier/directeur werd van de Boerenleenbank, en de ontwikkelingen tot zijn pensioen in 1993.

2.Graven en begraven. Roelof Boerman geeft achtergrondinformatie die prettig is bij het zoeken op de Beeldbank; grafstenen en rouwadvertenties op de site Palthehof.nl

3. René Fokkert schrijft verder over Het erve Westerman en zijn bewoners. (deel 2) 1791 tot 1860.

4.Evert Dijk en de Vinkenbuurt, deel 5. Hierin vertelt Evert Dijk over zijn herinneringen aan het overlijden van zijn broertje in 1922 en de begrafenis vanuit de Vinkenbuurt naar de begraafplaats in Nieuwleusen.

5.Hotel Restaurant De Viersprong: een begrip in Nieuwleusen. Lydie Bruggeman in gesprek met de laatste eigenaars, Marjo Schoemaker en haar echtgenoot Koop Reurink.

6.Openbare school en Cristelijke school in één gebouw. Gees Bartels schetst de ingewikkelde bewoning van de schoolgebouwen aan het Westeinde.

7.’n Groet an Ni’jluusn; een gedicht van Evert Dijk, geschreven in 1982.

8.Suikerzakjes, een verzamelrage uit de zeventiger jaren.

9. Merino’s tapijtfabriek, in de periode 1966-1978 zorgde de fabriek voor werkgelegenheid in Den Hulst.